Uusi keittiö esittelyssä vihdoin!

DSC_1603.jpg

Hei kaikki! Huomasin juuri, että blogitaukoni venyi kohtuuttoman pitkäksi. Ensin oli kevään työkiireet, sitten remppa- ja lomakiireet ja nyt sitten syksy on lähtenyt taas todella täyden työkalenterin kanssa käyntiin. Mutta hyvä niin ja täällä ollaan taas :)

Ajattelin esitellä teille vihdoin uuden keittiömme, joka valmistui kesän korvalla, vajaa kolme kuukautta sitten. Täytyy sanoa, että tyytyväisempiä emme lopputulokseen voisi olla. Keittiöstä tuli kaunis ja vieläpä loistavasti lapsiperheen arjessa toimiva. Keittiö on kotimaisen Kitzenin ja se on täysin mittatilauksena tehty. Uusi keittiö rempattiin yhdistämällä entinen minikeittiö ja sen vieressä ollut työhuone. Osittain haastavaksi tilan teki ikkunat sekä huoneen nurkassa kulkeva viemäriputken kotelointi. Nämä tilat yhdistämällä saimme keittiön, joka on melkein kolme kertaa suurempi kuin ennen.

Kuvassa näkyvä penkki viherhyllyineen on ehkä lempiasiani uudessa keittiössä. Idea penkkiin lähti entisen työhuoneen ikkunan korkeudesta, tuo alareuna kun olisi ollut liian alhaalla tavalliselle työtasolle. Jätimme siis tason reippaasti alemmas, jolloin penkin korkeus on juuri passeli istuskelulle, onpa tuohon kätevä nostaa myös esimerkiksi kuumat pellit uunista. Penkillä on kiva istua kahvilla ja puutarhaankin tulee katseltua eri tavalla kuin ennen.

Penkin alla olevat vetolaatikot syövät paljon keittiötavaraa. Siellä on paikat leikkuulaudoille, tarjottimille sekä esim. pannunalusille ja patalapuille. Alemmassa laatikossa on meidän kaikki lautaset ja toisessa kaikenlaiset leipäasiat eli leipälaatikko, näkkärit, leipäkorit ym. Penkin leveys on yli kaksi metriä, joten tilaa on. Ehkä kaikista ihaninta suuressa keittiössä on se, ettei mitään kaappia tai laatikkoa tarvitse ahtaa täyteen ja että kaikelle on oma selkeä paikkansa. Halusin jättää tuon kulmauksen avonaiseksi, jotta saisin tilaa kasveille ja keittokirjoille. Olen tyytyväinen ratkaisuun, päätyseinäkin näyttää paljon keveämmältä näin.

DSC_1716.jpg

Toinen lempparini on aamiaiskaappimme tai oikeastaan kahvikaappihan tuo on. Tämä kaappi sävytettiin myös sisältä, joten ovea voi huoletta pitää auki vaikka koko ajan. Kaappiin mahtui koneiden lisäksi kätevästi tärkeimmät aamiaisastiat, murokupit ja muut löytyvät alta avautuvista kaapeista. Aamiaiskaapissa on myös liiketunnistimella toimivat valot, jotka saa päälle ja pois kättä heilauttamalla. Meillä on toinenkin aamiaiskaappi, joka löytyy samanlaisella ovella tuosta vierestä. Tuo ovi aukeaa toiseen suuntaan, joten kaappeja on kätevä käyttää samaan aikaan. Kaapin sisällä on  paahdin, mikro sekä vedenkeitin. Halusimme kaikki pienkoneet pois tasoilta ja se onnistui tällä ratkaisulla.

Päätyseinällä meillä on myös baarikaappi, jossa säilytämme juomien lisäksi fiinimmät lasit. 

DSC_1669.jpg

Tämä kuva on otettu penkin vierestä ruokailutilaan päin. Jätimme pienen niemekkeen suunnilleen samaan kohtaan missä se oli entisessäkin keittiössä. Katosta roikkuvasta liesituulettimesta halusimme kuitenkin luopua, joten valitsimme Savon Bora-lieden,  jossa on liesituuletin integroituna lieden keskelle. Nyt meillä on vihdoin tehokas liesituuletin, joka oikeasti toimii ja johon ei lyö kokkaillessa päätään. Vasemmalla näkyvät Festivon kylmälaitteet olivat ainoat koneet, jotka entisestä keittiöstä säästettiin, siihen viereen kuitenkin hankimme kauan miehen haaveissa olleen täyskorkean viinikaapin samalta toimittajalta.

DSC_1812.jpg

Tässä kuva vielä ruokailutilasta päin otettuna, jolloin tilan hahmottaa paremmin. Penkkiä vastapäätä toisella seinällä on pitkä työtaso ilman yläkaappeja. Tason alla on leveät vetolaatikot sekä kalusteisiin integroitu uuni.

DSC_1586-2.jpg

Tässä nostettiin tasomateriaali myös seinälle. Taso on muuten kestävää kvartsikomposiittia ja se on Nerosteinin valikoimista. Valaisimet ovat Poulsenin Njp:t.

 

DSC_1613.jpg

Uudessa keittiössä saimme altaan sijoitettua pikkuikkunan eteen. Musta Tapwellin hana oli pitkään haaveissa ja nyt haave toteutui. Alusta asti oli selvää, että haluamme harmaan keittiön mustilla yksityiskohdilla. Keittiö on muuten sävytetty toiveidemme mukaan Tikkurilan Laasti (X487) sävyllä. 

Tähän kohtaan keittiötä halusimme yläkaapit, niitä on kolme. Olen perinteisen kuivauskaapin ystävä, koska tykkään nostaa  kuivumaan käsinpestyt padat ja pannut sekä esim. kahvinkeittimen osat. En tykkää kuivattaa astioita tasoilla enkä varsinkaan tykkää niitä kuivailla suoraan kaappiin. Yksi yläkaappi on varattu ainoastaan maljakoille ja toinen laseille ja kukkaruukuille. Kuvassa oikealla näkyy täyskorkea kaappi, jossa on sisällä vetolaatikot. Tämä kaappi syö sisäänsä kaikki kuiva-aineet ja keskellä keittiötä se on kätevässä paikassa kokkailun kannalta.

DSC_1851.jpg

Uusi keittiö on IHANA! Kauan palvelleen valkoisen ruokapöytämme vaihdoimme myös samalla. Uusi on kaunis puinen In Between &Traditionin mallistosta, tilasin sen Ruotsista Länna Möblerilta. Halusimme hieman kontrastia vaaleaan tilaan, joten musta oli oiva valinta ja se käy loistavasti vanhojen valkoisten Seiskojemme kaveriksi. Molempiin ikkunoihin teetin ompelijalla uudet pellavaiset laskosverhot pehmentämään ilmettä. Kattovalaisin on Lightyearsin Caravaggio ja se on tilattu Finnish Design Shopista.

Keittiöstä ja ruokailutilasta uusittiin samalla kaikki pinnat eli katto ja seinät. Kattoon upotetut valaisimet vaihdettiin uusiin ja niiden paikkaa vaihdettiin. Remontti kesti peräti neljä pitkää viikkoa ja vaikka välillä rempan keskellä asuminen uuvutti, on lopputulos ehdottomasti vaivan arvoinen. Meillä oli onnea; työnjälki on todella hyvää ja kaikki meni nappiin sekä pohjatöiden että keittiön toimituksen ja asennuksen osalta. Kysy ihmeessä, jos haluat tietää lisää rempasta, jotain varmasti jäi kertomatta.

Nyt takaisin vapaapäivän viettoon, huomenna töissä odottaa stailausta ja yksi kalustusprojekti. Voisin kirjoitella noista kalustuksista lisää joku päivä, minulla on ollut todella mielenkiintoisia kohteita viime aikoina.

Aurinkoista sunnuntain jatkoa ja ihanaa alkavaa viikkoa!

Anu Tuomikoski