Keittiösuunnitelmia

Keittiö blogi (kopio).jpg

Meillä kotona remonttisuunnitelmat käyvät kuumina. Uuden keittiön suunnittelu on tarjousvaiheessa ja nyt jännittyneinä odottelemme tarjouksia eri tahoilta. Olemme nyt pyöritelleet suunnitelmaa reilun vuoden verran ja valmiista piirsin kuvat viime viikolla. Keittiösuunnittelu on kuitenkin niin oma alansa, että on hyvä olla myös keittiösuunnittelija mukana kuvioissa. Paljon teknisiä juttuja, joita tulee ottaa huomioon. 

Keittiöstä tulee ihana! Koska meillä muuten on niin vaaleaa, tulee kaapit olemaan lämpimän harmaat ja sileät ja todennäköisesti vetimettömät. Jos asuisimme vanhassa kivitalossa, valintamme saattaisi olla harmaa peiliovi mutta kun rakennus on melko uusi, on paras pitäytyä modernissa tyylissä. Ylemmän kuvan keittiössä kaapit ovat aika täydelliset väriä myöten (tuo kuva on muuten suunnittelija Joanna Laajiston keittiöstä). Kaappien värin valitseminen tulee olemaan todennäköisesti projektin jännittävin osa, sen pitää osua oikeaan just eikä melkein. Ja niinkuin aikaisemmin totesin, on harmaa väreistä vaikein. Tasoksi olemme kaavailleet marmorikuvioitua kvartsikomposiittia ja tasoseinällä se tulee nousemaan myös seinälle niinkuin alakuvassa. Hana ja allas ovat suunnitelmissa mustat. Aamiaiskaappia odotan ehkä eniten, koska se on ollut haaveissa jo niin pitkään. Vihdoinkin saa kaikki koneet piiloon ovien taakse! Sinne upotamme myös mikron. 

Eilisillan olen viettänyt googlaillessa ruokapöytiä ja tuo musta puinen In Between-pöytä näyttäisi koko lailla täydelliseltä. Musta väri tuo ryhtiä muuten niin vaaleaan ympäristöön ja puinen pinta on kuitenkin lämmin.  Kaveriksi sille käyvät jo meiltä löytyvät Jacobsenin seiskat. Muuten, jos tiedätte hyvän entisöijän tuoleillemme niin vinkatkaa. Tuolit, jotka ovat muuten 70-luvulta ja second handina Tukholmasta hankitut,  ovat kolhiintuneet ja naarmuilla. Paikkausta ja maalausta siis tarvitaan ja tämän aiomme hoitaa samalla kun keittiö valmistuu. Nyt kun pikkulapsiaika on ohi, uskon että huonekalutkin säilyvät tulevaisuudessa kolhuilta helpommin.

Sellaisia mietteitä tällä kertaa. Eikö ole ihanaa kun valo lisääntyy ja kevät on tulossa! Tosin täysi talvihan tuolla vielä on ja siitäkin pitäisi osata nauttia.

Valoisia talvipäiviä siis kaikille!

 

Anu Tuomikoski