Tammikuun inspiraatio

Hyvää vuoden alkua ystävät! Juuri nyt minua inspiroi...  1. Greige   Kylmät harmaat kyllästyttävät mutta harmaata väriä en ole hylkäämässä. Lämpimät harmaat, joissa on mukana beigeä näyttävät erityisen hyviltä juuri nyt. Maalisävyjä on tuhansia ja harmaa on valkoisen värin ohella se vaikein. Farrow&Ballin samettinen Cornforth white näyttäisi jokseenkin täydelliseltä, myös Tikkurilan Deco Grey-kartassa on useita kauniita harmaita.  2. Kiinteät kaapit. Avohyllyissä on ongelmansa, kaikki säilytettävä kun ei ole kaunista; on kirjoja, laitteita, latureita ja epämääräistä sälää. Paikalleen tehdyt kaapit ovat alkaneet viehättää entistä enemmän, kun kaiken saa ovien taakse piiloon ja päälle vain kauniit asiat. Vasemman kuvan paikalleen rakennetut kaapit ovat todella hienot. Uskoisitko, että ovet ovat Ikean halvimmat keittiönkaapinovet? Hinta peräti 5e/kpl. Jos aika ja taidot eivät riitä itse tekemiseen, on esim. As Helsingöllä hienoja valmiita ovia.  3. Keittiöremontti. Olen viime päivinä suunnitellut uutta keittiötämme, suuri keittiöremontti on nimittäin ajankohtainen tänä keväänä. Remontti sisältää seinän kaatoa, puusepäntyötä ja vaikka mitä. Keittiöstä ei tule aivan tavanomainen malliltakaan, joten toimintojen suunnittelussa on päänvaivaa. Paitsi kaunis, on keittiön oltava tietysti myös toimiva.   4. Valkoinen marmori. Aina vaan ja ikuisesti. Kauniimpaa pintaa saa hakea, marmoria tulee myös tulevaan keittiöön.  5. Marmorin ohella ikisuosikkini  on messinki. Löysin juuri äskeittäin uuden tanskalaisen valaisinmerkin Anournin. Eleetön messinkinen I-valaisin on yksinkertaisuudessaan kaunis.  Inspiroivaa päivää!     Kuvat: Maiju Saw, Farrow&Ball, Pholch, Anourcph ja Pinterest

Hyvää vuoden alkua ystävät! Juuri nyt minua inspiroi...

1. Greige 

Kylmät harmaat kyllästyttävät mutta harmaata väriä en ole hylkäämässä. Lämpimät harmaat, joissa on mukana beigeä näyttävät erityisen hyviltä juuri nyt. Maalisävyjä on tuhansia ja harmaa on valkoisen värin ohella se vaikein. Farrow&Ballin samettinen Cornforth white näyttäisi jokseenkin täydelliseltä, myös Tikkurilan Deco Grey-kartassa on useita kauniita harmaita.

2. Kiinteät kaapit. Avohyllyissä on ongelmansa, kaikki säilytettävä kun ei ole kaunista; on kirjoja, laitteita, latureita ja epämääräistä sälää. Paikalleen tehdyt kaapit ovat alkaneet viehättää entistä enemmän, kun kaiken saa ovien taakse piiloon ja päälle vain kauniit asiat. Vasemman kuvan paikalleen rakennetut kaapit ovat todella hienot. Uskoisitko, että ovet ovat Ikean halvimmat keittiönkaapinovet? Hinta peräti 5e/kpl. Jos aika ja taidot eivät riitä itse tekemiseen, on esim. As Helsingöllä hienoja valmiita ovia.

3. Keittiöremontti. Olen viime päivinä suunnitellut uutta keittiötämme, suuri keittiöremontti on nimittäin ajankohtainen tänä keväänä. Remontti sisältää seinän kaatoa, puusepäntyötä ja vaikka mitä. Keittiöstä ei tule aivan tavanomainen malliltakaan, joten toimintojen suunnittelussa on päänvaivaa. Paitsi kaunis, on keittiön oltava tietysti myös toimiva. 

4. Valkoinen marmori. Aina vaan ja ikuisesti. Kauniimpaa pintaa saa hakea, marmoria tulee myös tulevaan keittiöön.

5. Marmorin ohella ikisuosikkini  on messinki. Löysin juuri äskeittäin uuden tanskalaisen valaisinmerkin Anournin. Eleetön messinkinen I-valaisin on yksinkertaisuudessaan kaunis.

Inspiroivaa päivää!

 

Kuvat: Maiju Saw, Farrow&Ball, Pholch, Anourcph ja Pinterest

Anu Tuomikoski