Stailaus toimii!

DSC_0843.jpg

Pari viikkoa sitten kävin stailaamassa ja kuvaamassa Iidan ja Markun kaksion Vantaalla myyntiä varten. He olivat päättäneet myydä asuntonsa itse mutta tarvitsivat apua saadakseen mahdollisimman edustavat myyntikuvat Etuoven myynti-ilmoitusta varten. 

Myyntikuvat ovat ehdottomasti myynti-ilmoituksen tärkein osa. Edustavilla kuvilla houkutellaan paikalle mahdollisimman suuri joukko ihmisiä näyttöön paikan päälle. Näin ollen myynti tehostuu ja myyntiaika lyhenee. 

Stailaus myyntitilanteessa on lähinnä tavaroiden karsimista ja kalusteiden optimaalista sijoittelua. Asunnon parhaat puolet saadaan esiin kun tavaraa ei ole liikaa mutta kuitenkin pienellä rekvisiitalla luodaan kodikkuutta ja lämpöä sisustukseen. Kuvissa on myöskin hyvä olla jokin katseenkiinnittäjä, pelkät kliiniset ja puhtaat pinnat eivät houkuttele. Tuon aina stailauskohteisiin rekvisiittaa mukanani, tekstiilejä ja piensisustustavaroita.

Aloitin stailauksen karsimisella. Makuuhuoneen pinnasänky kannettiin kuvista pois ja teksitiilit vaihdettiin neutraaleihin. Huoneeseen tuli oikein rauhallinen ja seesteinen tunnelma.

DSC_0810.jpg
Makuuhuoneen tapetti tulee oikeuksiinsa tunnelmakuvassa

Makuuhuoneen tapetti tulee oikeuksiinsa tunnelmakuvassa

DSC_0822.jpg
DSC_0831.jpg

Tässä kuvassa on paljon informaatiota mahdolliselle ostajalle. Kuvassa esillä välitilan laatoitus, kaunis puutaso ja allas hanoineen. Lisäksi muutama fiiliskuva vetoaa myynti-ilmoituksessa.

 

DSC_0866.jpg

Tämän kuvan otin myös informaation vuoksi. Tästä selviää miten huoneet sijoittuvat toisiinsa nähden. Pelkän pohjakuvan perusteella ostajan on ehkä vaikea hahmottaa tällaisia asioita.

DSC_0848.jpg
Lähikuvassa olohuoneen harmaa seinä

Lähikuvassa olohuoneen harmaa seinä

Neutralisoin olohuoneen värimaailmaa ja karsin kaikki henkilökohtaiset tavarat kuvista. Tuoreet tulppaanit tuovat aina eloa tilaan:)

DSC_0853.jpg

Eteisen stailaamiseen riitti takkien ja kenkien poisto kuvista.

DSC_0869.jpg

Kylpyhuone näytti stailaamisen jälkeen tältä. Ihana luonnonvalo tulvii sisään saunan ikkunasta!

 

DSC_0884.jpg

Otan aina kohteesta myös muutaman ulkokuvan. Tuona päivänä sääkin suosi ja aurinko oli tullut esiin.

Myyntikuvien ottamisen jälkeen Iida ja Markku laittoivat asunnon myyntiin samantien. Olin todella iloinen kun Iida laittoi kiitosviestin minulle kertoakseen, että asunto meni kaupaksi ensimmäisellä näytöllä ja täyteen hintaan! Satsaus stailaukseen siis todellakin kannatti. Ostajakin oli kehunut stailausta ja myyntikuvia. Parhaimmillaan kuvista voi saada myös insipiraatiota omaan sisustukseen. 

Mikäli sinulla on myyntiaikeita ja tarvitset apua stailaamisen ja/tai kuvaamisen kanssa, ota ihmeessä yhteyttä. Räätälöin sinulle sopivan paketin myyntiä helpottaaksesi, teen myös pelkkiä konsultaatiokäyntejä ennen myyntiä jolloin voit toteuttaa karsimisen ja stailauksen itse.

 

 

Anu Tuomikoski