Sohvapöydän talviset asetelmat

DSC_0715.jpg

Yksi suosikkiharrastuksistani on erilaisten asetelmien tekeminen. Voi tuntua hullulta mutta niin usein rentoudun viikonloppuisin. Ensin siivotaan, sitten haetaan kukat, tehdään asetelmat ja kuvataan :). Viime viikonloppuna oli ihana valo ja se teki kuvaamisesta hetkeksi hieman helpompaa ja mukavampaa. Tässä vaiheessa talvea odottaa kevättä ja valoa jo malttamattomana, silloin voi kuvata illallakin!

Suosikkipaikkani tehdä asetelmia on kaunis marmoripöytämme olohuoneessa. Suosikki myöskin siksi, että se on kaikista näkyvin paikka kodissamme. Makuuhuoneen vanha lipasto on toinen paikka, mutta sitä tulee katseltua niin paljon harvemmin. Asetelmiin kuuluu aina kukat ja kynttilät, usein myös jonkinlaiset kahvipöytäkirjat. Kauniit kirjat ovat heikkouteni,  en ole romaanien keräilijä mutta sisustus,- tyyli,- ja kukkakirjat ovat ihania! 

Yleensä osan tavaroista asettelen jonkinlaiselle alustalle, tässä käytin marmorista alustaa jonka olen joskus ostanut helsinkiläisestä Chez Mariuksesta. Tämän kylmän vaalean asetelman elävöittää ripaus messinkiä kynttilänjalan muodossa. Ja kukat tietysti.

 

Coffee table details 26.10.17_3.jpg

Paikka sama, mutta aivan erilainen asetelma. Yksi suosikeistani tänä talvena on ollut ranskalaisen Eno Studion hauska kynttilänjalka, jossa kruunukynttilät painetaan piikkeihin ja ne saavat siinä huoletta palaa loppuun asti. Asiaan kuuluu, että alustalle tippuu steariinia. Tässä minulla ei ole ollut leikkokukkia vaan pieni viherkasvi messinkisessä ruukussa ajaa asian. Tuoksukynttilä on Tine K:n ja se on ostettu Cobellosta.

coffee table decor 6.10.17_1.jpg

Tässä yksi suosikkikuvistani pitkään aikaan. Kummituspuu näytti jo kuolemisen merkkejä, joten putsasin juuret mullasta ja siirsin sen veteen maljakkoon. Näin se sai muutaman viikon lisää elinaikaa. Tässä asetelmassa olen käyttänyt paljon ikisuosikkiani messinkiä. Vanha kamarikynttilänjalka on ostettu ruotsalaiselta antiikkimyyjältä ja pieni messinkialusta on H&M:n. Edullinen marmorikynttilänjalka on Jyskin, taisi maksaa peräti 4 euroa. 

 

 

DSC_0764.jpg

Suosikkikirjojani tällä hetkellä:

Sanna Rasku: Kaunista ja vihreää

Susanna Vento ja Riikka Kantinkoski: Green Home Book

Piia Kalliokoski ja Pauliina Salonen: Cozy Homes from Finland

 

Kaunista viikonloppua kaikille!

Anu Tuomikoski